Hiltermann Lease Groep is vrijdag 18 oktober naar buiten gekomen met het nieuws dat het is overgenomen* door een fonds dat wordt gemanaged door Elliot Advisors. Elliot is in Nederland vooral bekend van haar bemoeienis met Akzo Nobel in 2017, maar is veel breder actief met een beheerd vermogen van 38 miljard dollar.

Hiltermann Lease Groep een actieve leasemaatschappij die merkonafhankelijk opereert en zich focust op het MKB, zelfstandigen en is actief in de Private Lease markt. De overall portefeuille bestaat uit meer dan 35.000 contracten en daarmee is het bedrijf uit Hoofddorp een top tien speler in de markt van autolease bedrijven in Nederland.

Michel Akerboom is de directeur en blijf ook verbonden als directeur nu de overname een feit is. Hij zegt over deze grote deal: “Ik ben erg blij dat Elliott onze nieuwe, sterke partner en aandeelhouder is. Elliott biedt ons de middelen en kennis om de volgende groeifase van ons bedrijf in te gaan. Zij ondersteunen ons om de toonaangevende, onafhankelijke leasepartner voor MKB-bedrijven in Nederland te worden, waarbij maatwerk en de beste service centraal staan.”

Ook geïnteresseerd in Private Lease? Klik hier om naar de website Over Private Lease te gaan, of ga direct naar onze vergelijker.


* de meerderheid van de aandelen zijn overgenomen. De heer Hiltermann blijft als minderheidsaandeelhouder verbonden aan het bedrijf.


Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van private lease?